Thursday, 8 December 2011

Let Your Friends Know !!!

LET YOUR FRIENDS KNOW

You know, I

can't smile without you

I can't smile without you

I can't laugh and

I can't sing

I'm finding it hard

to do anything

you see I feel sad when your sad

I feel glad when your glad

if you only knew

what I'm going through

I just can't smile without you...

you came along, just like song

and brightened my day

who would've believed

that you were

part of a dream

now it all seems light years away

and now you know

I can't smile without you...

Monday, 21 November 2011

starT thE storY.....

Life become new story.... I don't why do this !!! I think all people do everything can do BUT some people do not same activities... why do this ???? I not have any answer for this question....  but you can answer and be confidence for answered... Before this you cannot answer speed.. speed.. speed.. this question... Before this, you think...think...think.... AFTER you think and get the answer or the best answer.... you can answered be..and be... confidence.....

You think.... I think.... Dream is not good... Dream become BAD...

*sorry kalau mY english BAD... =)

Saturday, 22 October 2011

Keriangan Masa Farewell Dinner with Friends

Kenangan itu adalah sweet... @ pun Sweet Memory.... hehehe... Masa ini la semua orang bergembira dan ada juga yang bercerita-cerita antara satu sama dengan kawan2... ~Friend Forever~ 
Bilakah kita semua akan berjumpa bila setelah kita semua berpisah ???

Peace Wall

Saturday, 6 August 2011

PERBINCANGAN KERTAS KERJA (KHIDMAT MASYARAKAT)

Perbincangan kertas kerja  memang sangat susah untuk kita lakukan walaupun dalam kumpulan... 

LAPORAN :

HARI : (BELUM LAGI)
TARIKH : (BELUM LAGI)
MASA : 8.00 PG (MULA)

TEMPAT : PENGKALAN BALAK, MELAKA

 


Wednesday, 13 July 2011

Life Story....

Kehidupan begini banyak pancaroba dan banyak dugaan yang tidak diduga... tetapi ada juga manusia bersabar menghadapinya..... Dan ada juga manusia yang tidak betul ...... dan ada juga manusia buat tak tahu..


(^_^)

Friday, 17 June 2011

-MAJALAH KELAS TERBARU-


MAJALAH KELAS 5 AC 2010

~DENGAN KERJASAMA CLUB 5 AC 2010~


EDITOR : AIMAN HAQIMIE
PENGELUARAN : HAQIMIE
GAMBAR : AHLI KELAS 5 AC 2010


HARGA MAJALAH : (BELUM LAGI MASA)
TAHUN KELUARAN : 2011
TARIKH KELUARAN : (AKAN DATANG)


Majalah 5 AC 2010 diterbitkan oleh Club 5 AC 2010. Dicetak oleh Mata Hati Resources

Club 5 AC 2010 , Semua hak adalah terpelihara. Sebarang bahagian daripada majalah ini tidak boleh diterbitkan semula dalam apa bentuk pun atau apa cara pun, termasuk memfotonya semula dan merekodkannya, tanpa kebenaran bertulis daripada penerbit.

Thursday, 16 June 2011

Notaku.....

Aku teringin membuat 1 majalah khas untuk kelas aku... Kandungan dalam majalah tersebut ada gambar kenangan, gambar2 lain, profile ahli dalam kelas dan senarai nama-nama kawan tingkatan 5 2010...

Saturday, 4 June 2011

Friday, 13 May 2011

Ucapan Untuk Anda.... buat Kawan2 Ku.....




Good luck to you and do the best for your life
Semua kenangan boleh berubah sekelip mata`
Kenangan pahit boleh menjadi memori yang indah
Namun, kenangan itu kita tidak boleh hapuskan`

Kita adalah 1 keluarga,  susah payah bersama `
 senang-senang bersama juga.

Friends can make me smile,
Friends can make me happy together,
Friends can make me success with more support,
Friends can hangout with me goes anywhere,
Friends can solve my problem with together,
Walaupun mereka bukan darah daging kita sendiri
tetapi mereka juga kita anggap 1 keluarga yang harmoni

Di sini jua memori tercipta,
Mungkin di sini kita akan berpisah dengan sahabat,
Kenangan bersama tiada kita lupakan,
Yang terpahit jua termanis,
Semuanya bagiku terindah,
kita ingati buat selama-lamanya

Mungkinkah kita akan bertemu dengan sahabat ?
Jawapan itu adalah dalam hati masing-masing`

Nota daripada aku buat untuk mu sahabat :


Aku minta maaf kepada anda, jika ada ku buat kesalahan tanpa diduga oleh aku sendiri, Aku tahu kau pasti sudah memaafkan kesalahan aku sudah lamakan. hehehe J
Kalau terlebih itu, kau punya pasal la, sape suruh ko cari pasal dengan aku J
Jangan marah-marah nanti cepat tua, dah tua pun kau
Kalau nak kahwin, jangan lupa ajak aku yew he3 J
Walaupun mulut aku ni macam tak de insurans tapi aku seorang yang baik hati huhuhu (^_^)
Aku tahu, aku banyak buat masalah dekat kau tapi apakah daya itu semua kehendak aku untuk cari pasal dekat korang dan korang yang nak masalah so aku cari pasal lah… hehehe…. J
All for one ` One for all ~> ingat lagi dengan tag line ini ??? J
Ingatlah kelas ` Ingatlah sahabat ` Jangan ingat aku yew. hehehe.. J

Tel : PRIVACY
Yahoo Messenger : kazayumi_mayuko@yahoo.com
Myspace : kazayumi_mayuko@yahoo.com

Bye-bye friend… Wassapp…

Friday, 29 April 2011

khairul_k-pop: Royal Wedding: Prince William marries Kate Middlet...

khairul_k-pop: Royal Wedding: Prince William marries Kate Middlet...: "The wedding ceremony of William and Kate at Westminster Cathedral Prince William wed Kate Middleton today after tenderly telling her at the..."

Wednesday, 27 April 2011

ORANG MENGHINA AGAMA ISLAM !!! CELAKA LAH.... KAMU !!! WAHAI MANUSIA.....

ORANG BODOH YANG MENGHINA AGAMA ISLAM !!!

FACEBOOK MAK CIK SETAN !!!

MAKLUMAT FACEBOOK MAK CIK SETAN INI DALAM FACEBOOK !!!



GAMBAR-GAMBAR YANG DI POST OLEH MAK CIK INI SENDIRI !!!








KOMEN-KOMEN OLEH MAK CIK INI SERTA POST KE.....





ANDA BOLEHLAH PERGI KE PAGE MAK CIK INI.... DAN LIHAT LAH APA YANG DI POSTKAN TU...  SEMOGA MAK CIK INI... BERTAUBAT JIKA DIA SEORANG ISLAM....  TAPI RASA2NYE DIA NI BUKAN ORANG ISLAM..... ITU SEMUA KITA X TAHU,......

Tuesday, 26 April 2011

Usop Wilcha Nyanyi @ Maharaja Lawak http://halalmarshmallow.biz/main/

Misteri Villa Nabila - Johor Bahru

Salam semua pembaca blog aku. Hari nie nak kongsi satu kisah misteri. Kisah misteri pertama dalam blog aku nie. Pasal apa ya? Villa Nabila. Ya, Villa Nabila. Pernah dengar? Mungkin ramai yang tak pernah dengar rasanya. Tapi bagi kebanyakan anak kelahiran Johor Bahru sudah pasti pernah mendengar cerita berkenaan Villa Nabila.


PINTU PAGAR DEPAN VILLA NABILA


First aku nak terangkan kedudukan rumah tersebut. Kebiasaannya harga sesebuah rumah bergantung kepada kedudukan rumah tersebut bukan? Ya, situasi ini amat pelik untuk Villa Nabila. Ini kerana Villa Nabila adalah sebuah rumah banglo di atas bukit menghadap Pantai Lido ataupun lebih dikenali dengan nama Danga Bay oleh orang luar. Yang peliknya, rumah banglo tersebut dibiarkan usang. Mustahil rumah yang mempunyai harga yang tinggi dibiarkan begitu sahaja tanpa sebab yang munasabah. Bangunan di kawasan Danga Bay sudah pasti tidak logik jika tidak digunakan untuk tujuan pembangunan.
Villa Nabila? Kenapa nama tersebut? Mengikut mitos yang sampai dari mulut ke mulut. *Maafkan jika aku salah menyampaikan. Kisah ini diceritakan kepada aku oleh kawan-kawan aku sendiri yang tidak pasti tentang kesahihan cerita tersebut.


GAMBAR DARI JAUH


GAMBAR DARI TEPI


GAMBAR DARI TEPI

Nabila adalah anak tunggal kesayangan kepada tuan rumah tersebut. Dia dimanjakan oleh kedua ibubapanya. Hinggakan, rumah tersebut diberi nama sempena nama Nabila. Lebih-lebih lagi mereka dikalangan orang berada, sudah pasti wang ringgit bukan masalah bagi mereka. Pada suatu hari, rumah tersebut telah dirompak. Semua yang berada didalam rumah tersebut dibunuh dengan kejam dan mayat mereka di campurkan kedalam simen dan diletakkan didalam sebuah tempat didalam bangunan rumah tersebut. Sehingga kini, dikatakan roh mereka masih merayau-rayau kerana mereka tidak tenang. Ada sahaja cerita yang didengari tentang rumah tersebut. Ada bunyi perempuan menangis, lembaga perempuan terbang diatas bangunan dan macam-macam lagi. Ada juga yang tidak jumpa jalan keluar dari rumah tersebut setelah mengambil satu barang dari rumah tersebut.
Mengikut pengalaman aku sendiri ketika aku masuk villa tersebut pada tahun 2004. Ketika itu aku masih dalam darjah 6. Terdapat sebuah lukisan di penjuru rumah tersebut, memang amat menyeramkan dan itu kali terakhir aku datang ke sana. Alhamdulillah, ketika aku pergi kesana, tiada gangguan yang aku terima. Aku memang selalu pergi tempat-tempat sebegitu termasuk bermalam di Tanah Perkuburan Mahmoodiah dengan kawan-kawan aku.
Baru-baru ini, kawan aku bercerita tentang pengalaman dia di Villa Nabila dan ini mengimbau kenangan aku untuk menulis post berkenaan cerita ini. Cerita dia kepada aku, pada malam dia bersama dua kawannya. Dia telah pergi ke rumah tersebut dan berpecah dengan kawan-kawannya dalam rumah tersebut. Hampir dua jam mereka pusing di dalam rumah tersebut untuk cari antara satu sama lain, malangnya tak jumpa. Ketika mereka masuk lebih kurang pukul 4. Akhirnya selepas azan subuh, mereka berjumpa juga. Padahal, jarak mereka bukan jauh pun.
Ok, tuh jer cerita aku nak kongsi untuk post kali ini. Tak seram mana pun, tapi banyak lagi versi-versi lain yang korang boleh cari dekat google. 

Yang Pertama :


ni yg kawan dgr2 crita lah...
nabla ni budak kecik lagi klu xsilap...mak tiri die bunuh n letak mayat dalam simen rumah yg dikonkrit....mak tiri die nak harta peninggalan bapak die klu xsilap..lame juga tertanam dalam dinding sampai polis dapat bongkar kes ni...betol ke x wallahualam....tapi kawan2 den ada pegi sana mlm hari...ada yg meracau lah jadinya.... cari nahas...

Yang Kedua : 



Dan untuk makluman, tempat nie juga tersenarai dalam 15 tempat paling misteri di Malaysia. Klik Villa Nabila. untuk maklumat lanjut.

Benda nie diharapkan tak menjadi fitnah dan mudah-mudahan kalau betul mereka mati dibunuh, kita sama-sama doa orang yang bersalah mendapat hukuman yang setimpal. Akhir sekali, terima kasih kerana membaca. :)

P/S : Mungkin ini semua adalah permainan syaitan yang mahukan kita menjadi sesat







Kenangan Zaman Persekolah.... (^_^)


Aku mulakan dengan definisi yang aku rasa semua faham mengenai zaman persekolahan. Sekarang tengah musim budak-budak Form 5 demam SPM. Masa macam nie dulu aku tengah buat apa yea? Always wondering about it. Zaman sekolah zaman paling happy aku rasa untuk kita semua. Semua suka duka dikongsi bersama kawan-kawan seangkatan dan yang sama-sama dalam keadaan tumbesaran hormon. Sama-sama dalam keadaan sedang membesar. Jadi? 


Semua perangai lebih kurang kan? Thats the main factor yang buat kita senang untuk hidup bersama. Tak sama bila kita bergaul dengan orang lebih dewasa, kadang-kadang rasa tidak selesa. Hanya zaman sekolah sahaja yang mengajar kita erti persahabatan dan remaja. Dan bila zaman itu berlalu nescaya ia takkan berulang kembali. Masa ini jua kita membawa haluan masing-masing, mungkin sukar untuk kita kembali bersatu dalam tempat sekecil bilik darjah. Tempat harian kita bergurau, dimarahi dan belajar. Walaupun kadangkala rasa macam tak suka, tapi aku pasti semua di antara kita tengah dan sedang merindui saat itu. Masing-masing memang tak suka dimarahi tetapi bila dah habis zaman sekolah kadang-kadang pengalaman kita dimarahi tuh yang buat kita tersenyum sendiri. 


Macam-macam lagi benda lain yang kita buat bersama-sama. Bersama pergi ke kantin, perpustakaan dan pendidikan jasmani. Semua penuh dengan gelak tawa. Terbukti zaman persekolahan adalah zaman yang sukar dilupakan. Mungkin satu hari nanti kita akan menangis kerana rindukan zaman menjadi seorang pelajar yang sangat indah. Saja nak tulis mengenai ini dan sudah pasti aku nak nasihatkan adik-adik yang tengah sekolah tuh, manfaatkan lah waktu sekolah kau orang dengan penuh aktiviti dan pastikan masa tinggalkan sekolah nanti penuh dengan seribu satu kenangan. Habis sekolah nanti korang akan jumpa dunia luar. Berjuta orang perangai macam kau. Jadi kesimpulannya? Jaga diri sendiri adalah benda paling penting bila sudah tamat zaman persekolahan dengan cara bergaul dengan orang-orang yang betul. Dunia luar bukan macam dunia yang korang gambarkan, penuh dengan hiburan macam zaman sekolah kau. Selalu dengar budak-budak sekolah mengeluh nak habis sekolah cepat. Aku senyum bila dengar ada antara mereka mengadu dekat aku. Bila aku dapat soalan macam tuh, aku selalu tanya balik dekat mereka. Kau nak buat apa lepas sekolah? Jawapan yang aku selalu terima, 'Nak kerja.', 'Nak lepak hari-hari.'. Aku senyum sinis bila dapat jawapan macam tuh. Aku selalu jawab balik dengan jawapan macam nie jer, 'Nak kerja? Sampai bila?'. 'Nak lepak hari-hari? Berapa lama kau boleh tahan?'. Aku rasa takde jawapan yang boleh lawan jawapan aku tuh. Cuba bagi tahu aku satu tempat yang hari-hari korang boleh pergi lepas tuh mak bapa kau bagi duit. Takyah nak bayar balik ke apa ke. Pergi kerja? Memang cukup bulan mak bapa kau tunggu lah, nak balik duit dia. Haha. Nak lepak? Mak kau bagi duit untuk lepak? Hebat korang. Teruskan lah yea. 


Macam-macam cerita kita kongsi masa di sekolah kan? Bila masuk bab bercinta dalam masa sekolah nie lagi payah, pelik jer tengok kawan-kawan aku rajin nak pergi sekolah. Tak pernah macam gini. Apsal ea? Kena santau ke? Haha. Tuh la penangan cinta time skolah nie, semua rasa rajin jer kan? Tipu lah kalau takde. Dalam semua yang aku cerita nie, aku rasa masa paling sedih untuk kita semua adalah masa ambil result SPM. Memang sedih tuh tak tergambar masa mulanya, tapi korang akan terfikir balik saat tuh. Kenapa? Dah tergambar dah kawan-kawan dapat sambung tempat belajar hebat-hebat belaka. Masing-masing ada haluan sendiri dan mungkin kali terakhir kita jumpa masa sekolah dulu kan. Bila dah sambung belajar atau kerja nie, masing-masing dah sibuk dengan hal sendiri. Aku rasa semua pembaca blog nie pun ada pengalaman macam aku. Samada yang tengah sekolah mahupun yang dah habis sekolah. Keadaan kita sama jer kan. Kalau ada seekor pari-pari datang dan tanya permintaan aku. Korang rasa aku pilih apa? Aku taknak banyak, cuma aku doakan semua kawan-kawan aku berjaya dan sihat sejahtera. Aku rindu korang kawan2..... J


p/s : Tak kira dekat mana korang berada. Aku doakan yang terbaik untuk kita bersama. dan suatu hari nanti kita pasti akan bertemu jua... (^_^)







Hantu yang membuatkan 0rang menjadi Hantu.....



Seperti biasa, pagi itu Samsiah berjalan kaki pergi ke sekolah seperti hari-hari sebelumnya. Walaupun dia berjalan kaki tapi dia tidak berkaki ayam. Tiada yang pelik pada hari itu, sama seperti hari-hari sebelumnya. Cuma semalam hari minggu, dia dapat cuti. Biasalah, government kan selalu bagi cuti. Sebab tuh rakyat kita sentiasa cergas dan berstamina. Sampai sahaja di sekolah, dia terus masuk ke kelas setelah menghadiri perhimpunan pagi yang selalunya membuang masa pelajar-pelajar dengan segala jenis ucapan yang hari-hari budak-budak sekolah tuh dah pernah dengar. Kalau lah telinga mereka pandai muntah, sudah pasti dah berbau hanyir sekolah tuh.

Sampai jer dalam kelas, Samsiah ataupun nama glemer dia Samsy, ternampak seorang budak baru dalam kelas dia. Ya, mamat tuh agak hensem. Jadi secara automatiknya dia pun terpikat lah. Biasa lah manusia, benda yang cantik dan lawa semua dia nak suka, semua dia nak punya. Yang tak lawa takde pun orang nak. Kesian~ Rupa-rupanya budak baru tuh pun jatuh cinta pandang pertama dekat Samsy. Ok, sampah gak lah kalau semua cerita nak buat cinta pandang pertama punya skill, lagi-lagi cerita drama melayu. Budak baru tuh nama dia Zainol tapi macam biasa lah, sebab nak masuk Akademi Fantasiot untuk sesi ke 28 nanti, dia kenalah tukar nama glemer. Jadi dia memilih Jay sebagai singkatan daripada nama Zainol.

Ok, nak dipendekkan cerita, mereka pun bercinta. Dalam sekolah bermanja, luar sekolah sambung, hari cuti sambung lagi bermanja. Mereka tak bosan ke? Aku yang cerita nie pun dah naik bosan. Nak bosan amende, nama pun bercinta. Sigh~ Sampai lah satu tahap, biasalah budak-budak muda kan? Dah bercinta tuh, mulalah pegang-pegang tangan. Lepas pegang-pegang tangan, pegang pulak yang bukan tangan. Biasalah, bak kata dalam movie 'Budak Kelantan', "Pakai seluar Levi's, hisap rokok Winston. Barulah Amerika beb!". Semua benda nak ikut budaya barat. Yang tak barat pun cuba dibaratkan. Haihh, melayu oh melayu.
Akhirnya setelah si Jay nie buat ayat manis yang boleh buat mak bapak diorang dapat kencing manis termasuk menaikkan lagi kadar gula dalam darah jiran diorang sekali, dapat lah si Jay nie bawak si Samsy nieh tidur kat hotel. Tiba-tiba, Jay dapat satu idea. Dia nak lock Samsy terus bersama dengan dia sebab biasalah, pucuk muda nieh rangup dia lain macam. Plinkkk~ Dia dapat idea! Terus dia keluarkan handphone dia. Handphone tuh dia beli pakai duit biasiswa. Nama pun budak melayu kan? Kenalah ada Belekberi, kalau tak org kata kolot lak tak boleh BBM. Tengah-tengah dia buat benda sumbang macam kera sumbang tuh, dia pun gatal-gatal lah rakam aksi kera dia dan Samsy tuh. Tapi malangnya~ Rakaman tuh terlepas dekat kawan Jay yang memang dajal. Jadi secara automatiknya video tuh sudah tersebar meluas di Internet. Search jer 'Budak Sekolah dan dot dot dot' dah terpampang gambar mereka berdua. *Ok, aku tipu. Jangan search betul-betul. Aku dapat saham sekali nanti.

Dan akhir sekali, macam biasalah kan? Sampai lah video kera tersebut kepada kedua ibubapa Samsy. Takkan lah tak boleh sampai kan? Dah jiran sebelah siap download lagi, siap wall to wall ngan jiran lagi satu. Bangga anak bangsa sendiri dalam internet. Untuk mengakhirkan kemaluan itu. Eh, salah. Untuk mengakhirkan perasaan malu itu. Samsy mengambil jalan pintas untuk berhenti menanggung malu dengan membuat keputusan drastik yang ibarat burung di lastik. Akhirnya, Samsy ditemui di belakang rumah tersangkut di pokok nangka dalam keadaan yang tragis. Begitulah berakhirnya kisah hidup Samsy. Bila dah bunuh diri comfirm lah jadi hantu. Tak faham-faham lagi? Bumi tak terima mayat. Langit tak terima roh~ Dah tuh nak pergi mana? Here we go! Merayau-rayau lah. 



Macam mana boleh sampai jadi ending macam tuh? Senang jer sebab dia jadi hantu kerana dua jenis hantu macam yang bawah nieh :


Hantu Rakam
Ok, senang jer kesimpulannya. Ingatan kepada kaum wanita. Kau nak buat maksiat ke apa ke, nak menonggeng ke, nak menelentang ke, nak kuak lentang ke. Please lah, jangan lah percaya sangat kat BF korang tuh. Belum tentu jadi husband korang kan? Even kalau dia husband korang pun. Buat peraturan baru. Dilarang membawa camcoder, handphone dan sewaktu dengannya ke dalam kamar beradu anda. Zaman sekarang semua boleh di'hack'. Harap maklum.

Hantu 3gp
Haa, bab hantu yang nie lagi teruk. Rasa kalau takde orang yang download, takdelah sampai video budak Johor boleh sampai ke Kedah kan? Tuh la masalahnya orang kita nie, bila cerita bukan main gebang. Tapi dia jugak yang sibuk nak tengok. Alasan sebab nak tau, betul ke tak budak dalam video tuh jiran dia or mak cik dia punya jiran dan sebagainya lagi. Cakap kau nak tengok jer sudah. Kau tengok memang lah orang dalam tuh macam best, tapi maruah dia? Kalau maruah dia sorang takpe. Nie habis satu family dia dah takde maruah dah. Harap maklum kali kedua.

P/S : Berhentilah menyokong porno buatan Malaysia !!!